1 iunie 2011

One click away


Imi place sa ma uit la RObotzi. Printre primele lor clipuri este si cel intitulat "Prieten". Pentru ca despre prietenie am mai vorbit o sa abordez o alta tema inepuizabila mentionata in clip. Traim intr-o lume nebuna in care preferam sa dam un search pe google pentru o carte, in loc sa mergem la biblioteca si sa o luam. E mai simplu si mai comod, nu? Decat sa fii blocat in trafic, sa trebuiasca sa o si returnezi si iti si ia o vesnicie pana o termini, mai bine o cauti pe net sau citesti direct rezumatul. Ca sa nu mai vorbim de mentalitatea gen:de ce sa cumpar cartea respectiva cand o gasesc moca pe net?
Copiii nu se mai chinuie sa isi faca compunerea la romana sau referatul la istorie,rezolva cu un simplu copy-paste de pe net.
Dar oare tot ce gasim pe net e bun? De foarte multe ori se intampla ca informatiile pe care le cauti sa fie gresite. Nu toate siteurile sunt verificate si bine puse la punct.
Acum nu mai strangem bani sa cumparam cdul proaspat lansat al bandului favorit, il gasim gratis pe net.
Piratam,crackuim,downloadam,uploadam...
Nu mai mergem la cinema, ca, deh, filmul e deja pe torrent si parca e mai comod sa stai acasa, in pat sa il vizionezi. Totul e pe internet:cumparaturi, ziare, jurnale de stiri, filme, muzica, fotografii, sex. Si daca avem acces la toate astea atat de simplu de ce sa ne mai chinuim sa le obtinem prin metoda clasica? Problema e ca nu tot ce se gaseste in spatiul virtual e si bun. Si acum o sa ajung la ceea ce ma framanta de fapt. De curand am descoperit o postare pe un site de socializare care zic eu ca e neadecvata unei fete de 11 ani. Intr-un timp in care totul se bazeaza pe tehnologie, cum poti sa iti protejezi copilul fara a-l priva de tot ceea ce e normal? Nu il mai lasi la calculator, deconectezi netul?Sau il sufoci cu supravegherea?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu